Noorse mythologie

In de 21ste eeuw ging ik studeren en wat een ervaring, denk aan het jaar 2001 en 2002. Bij de Academie de Wervel.

Bij deze opleiding voor Kunstzinnige therapeute behoorde als onderdeel van een zo’n groter geheel, de Noorse Mythologie.

Dat deed zoveel en ik werd zo geïnspireerd en maakte het ene beeld na het andere. Dit is een serie van elf beelden.

Deze zijn gemaakt met pastelkrijt en allemaal op hetzelfde formaat papier, 30×40 cm.

Het is eigenlijk uit de Edda.

Beeld 1: Ontmoeting van Nevelheem of Niflheimr in het Noorden en van Vuurvonkenheem of Muspellsheim in het Zuiden

Beelden 2, 3 en 4 zijn een vervolg daarop.
Ter verduidelijking het is ook naar aanleiding van het Scheppingsverhaal volgens de Edda.

Na de ontmoeting gebeurt er wat, er ontstaat wat, het wordt genoemd Invat of Alwadi en het heeft te doen met oergalmen of aardegalmen, daar zijn 3 beelden van gemaakt Invat I, II en III.

Beeld 5 is Hvergelmir of Bruisvat (in het Nederlands) – De Bron van de 12 Stromen. Je kan het ook zien als een zoektocht, van wat doet die Bron en hoe.
Als ik dit beeld nu zie, waar is een nieuw papier, het kan anders en nog anders.

Beeld 6, dat gaat over de 3 Nornen, sommige bronnen vermelden dat er meer dan 3 Nornen zijn, voor mij voelde het als drie.
Het wordt ook wel genoemd: De Wereldzang der Wichelaars.

Beeld 7, Baldr, zoon van Odin, tweede zoon van Odin, wanneer je deze vertelling leest, dat is een intrigerend verhaald en voor mijn gevoel betekent het heel veel voor zoals de mensheid nu is.

In de Hogere Rijken boven Aarde niveau dimensie, zien wezens er anders uit, er is geen vorm zoals een mensenlichaam. Kleur, licht en hogere dimensionale, bewegende aanwezigheid in vormen, denk aan vloeiend, gecombineerd met sterk fluoriserend licht en het kan heel eenvoudig zijn.

Beeld 8, hier wordt dit prachtige lichtwezens gedood door Hödr onder invloed van Loki (Lucifer), is ook een heel vertelsel, mijn uitdrukking is dat dit gebeurt, het lukt om dit te doen.

Beeld 9, dit is mijn impressie van Aartsengel Michael bezig met de draak.

Beeld 10, de Ragnarôkk ofwel Godenschemering, met anderen woorden,
Wanneer men zich bevindt in het lagere van de Schepping dan is men minder gewaar van het Hogere, dit verblijven in het lagere is een tijdelijke gebeuren in de evolutie van de Aarde.

Beeld 11, Na de Ragnarôkk, dan gaan de mensen weer inzien en zich verbinden met de andere Rijken van de Schepping, voor ons nu nog onzichtbaar, maar heel dicht bij om weer zichtbaar te worden.

Boekenbronnen:
Tussen Wodan en Widar – Alice Woutersen- van Weerden – ISBN 9060384148 Van Egir tot Ymir –Paula Vermeyden i.s.m. Arend Quak – ISBN 906168661 X

Interesse? Zie Contact voor formulier.