ZEGELS voor BLOG

Er zijn nu drie items voor het blog: “Spiritueel” is er eentje van en het andere is “Ode aan” en nu ( september 2017) er aan toegevoegd “Studies”, dat betekent dat ik daar werkstukken van de studies ga plaatsen.

Daar wilde ik een passende afbeelding bij hebben. Deze zijn gemaakt op zondag 25 februari en maandag 26 februari 2017. Vers van de kunstenaarspers. En ook voor de “studies” wilde ik een passende zegelafbeelding maken, gedateerd september 2017.

Zegel “Spiritueel” gemaakt op 120 grams papier met inkt, Ecoline, kleurpotlood en zilverkleurige plakkaatverf. Voor een deel in wat je kan noemen ‘stipwerk’. Ik gebruik dit regelmatig.

De kleur van het Licht is wit. Ik noem het middelste deel één van Gods ramen. Het Licht laat zich het eerste zien in de kleur Viridian groen of Emerald groen.
Om met dit zegel te laten zien, zo komt het voor mij uit het Hogere en voor ieder ander.

Zegel “Ode aan” is gemaakt ook op 120 grams papier, met een techniek, als je het zo kan noemen, van kleine stukjes papier scheuren van een bestaand groter papier. Lijmwerk. Dit ben ik nog niet zo lang geleden begonnen te doen, eigenlijk door de creatieve dingen die mijn zus maakt en veel materiaal restte wat ze minder goed nog kon gebruiken. Zo is het idee ontstaan om dit zegel te maken.

4 Soorten papiermateriaal, 2 gekocht in een scrappakket, 1 restant van zus en eentje zelf gemaakt met rode glitters gelijmd op wit papier. En een beetje rode plakkaatverf voor de buitenste rand.

Zegel Ode, moest mooie waarderende, warme en hogere kleuren, maar ook aardse kleuren hebben.
Rood is er eentje van met de glitters, stukjes met heel donderbruin dat was als een soort van fluweel op het papier met een beige achtergrondkleur, en de andere was met goud glitters op een mooie goudkleur lijkende achtergrond en de vierde van een mooie donkergele kleur papier met een patroon erin. En dan begin je, componeer je met die 4 soorten papier in al die kleinere stukjes.

Diameter van beide is ongeveer 26 cm.

 

Zegel Studies, het kwam heel spontaan, met papier en inkt, knip en plakwerk met papier, hiermee wil ik uitdrukken dat ik veel liefde had en nog heb voor studeren en leeftijd maakt niet uit, het is mooi, zoals goud en er was liefde om het te doen, maar ook best wel gecompliceerd en dit kwam eruit.

De diameter is hetzelfde.

Interesse?

Heeft u interesse in deze dit schilderijen? Laat hier uw gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!

Geef een reactie