Ode aan …….

Hoe zal ik dat nu eens gaan noemen, ik weet het wel, maar ook weer niet …..?

Leuk, blij, humor, lachen, geestig, vreugde, lol, genieten, de ‘lachen’ van de Schepper in zijn schrijvens…….

 

Toen kwam ik weer op Aarde, hallo duisternis, mijn, onze oude vriend.

Ben een beetje aan het slapen, sluimeren geweest, maar deze keer word ik wakker.

Dat is het doel van leven op deze reis.

 

Deze ode is om het genieten van de terugkeerreis en het gedoe op Aarde vanaf de vrolijke kant, de opgewekte, vanaf de zijde van de Zon, vanuit het Hart te zien en doen en om optimistisch te blijven.

 

We luisteren regelmatig naar de geluidsmeditaties van Tom Kenyon, welke?
Die met het meeste geluid van belletjes daar word je blij en wakker van.
Taoïst soundhealing duur 5.04 minuten/seconden (bijvoorbeeld), mensen op Aarde zijn accuraat genoeg geworden om aan van alles cijfers te geven en te registeren. Dan is het afgelopen en kijken elkaar aan en zeggen tegen elkaar, was dat vijf minuten, nee, nee, hoe wordt dat toch gedaan dat alles korter lijkt en wij blijven er tijd en zo aan plakken.
Onze gedachte; de Grote Kosmische Klok uit de Bron kan alles regelen, er wordt met tijd op Aarde regelend gespeeld, het is om ons te helpen.

De documentaire “Song of the New Earth” daar hebben we ook naar gekeken en mooi om te zien en leren dat naast al het brengende van het helende, Tom zo mooi humor hanteert.
Dat is o.a. stimulerend geweest om alles ook van de Zonnige kant met lachen en vreugde en gezelligheid te gaan zien en doen.

 

Maar, ik ben nog een keer teruggekomen naar de Aarde, geboren als Zomerkind, juli, op de elfde, sterrenbeeld Kreeft en later leerde ik over de Chinese Astrologie, volgens dat ben ik een Geit en weer later over de Maya, Cauac, een donderwezen, toon 13! Met verbeelding gepoogd om met alle drie bij elkaar een beeld van een wezen erbij te bedenken. Uh, met lachen en veel fantasie kwam ik uit op Pokomonachtige figuren, die op een mens leken, met een mooi gouden hart en stralende aankleding.

Ik ben al groot gegroeid, maar vind Pokémon leuk!

En Disneyfilms, animatiefilms, ik ga wel dansen als ik Baloo de Beer zie en Mowgli.

Natuurlijk heb ik erover gelezen wat dat inhoudt al die astrologie, al eerder en nu nog eens vanaf de Zonnige kant. Ik ben wie ik ben een Zonnekind en volgens die ‘tekens/krachten/invloeden’ nog een keer op Aarde gekomen, om op de wakkere manier het allerbeste van te maken voor mij en iedereen.

En duisternis, je bent mijn vriend, ik besloot ermee te praten. Ik vertel deze keer is het anders, ook jij wordt doorlicht en gaat mee terug naar boven. Alles wat in je terecht is gekomen door gedrag van mensen, de te dichtheid, dat wil niet zeggen dat jij dat van origine ook bent. Dus zijn we aan het opruimen.
Heel vlug gezegd maar niet 1, 2 3 gedaan, daar komen de cijfertjes weer aan.

 

Mijn vader rijmde altijd op van alles, daar had hij een soort gewoonte van gemaakt.
Daar is wel wat van blijven hangen en wat je toch op een manier ook wel eens doet.

 

En de woorden die we uitgevonden hebben (hele kleine selectie):

Ai ai jippie jippie jee, Supercalifragilisticexpialidocious, Hoeperdepoep, Bommel, heer Olivier B. Bommel, Hotemetoot, Oelewapper, Toedeledoki, Asjemenou, Sapperdeflappen, Oef, Belatafeld, Geitenbreier, Gossiemikkie, Simsalabim, Jubeltenen, Swiebertje, Lolletje, Deuk, Toeteraar.

 

Wat maakt jou aan het lachen, vrolijk, een Zonnekind en jou en jullie, dit is het deel van de evolutie met variatie en die is er hoor! Kijk waar we allemaal uit kunnen kiezen om wat voor reden dan ook.
Ik ben me bewust dat dit mijn keuze is voor nu!
Eerlijkheidshalve, ik kan niet overal om lachen en als de Zon stralen, nog is niet alles zoals God het heeft bedoeld.
Maar het pad of de weg of route of traject van verbeteringen, wat een openingen en we zien nog niet alles maar het gebeurt wel!

 

Wat zal ik gaan noemen MR (met respect), het artikel over ons apenbrein, de Satellieten “UFO” trein,
de Disco Dogs als laatste optreden bij British Got Talent 2019, voetbal, de Chelsea Flowershow, de verkiezingen Europese Parlement, Grand Prix, Nederland wint Eurovisie Songfestival, hooikoortstips, de Libelle Zomerweek, Jamie Oliver, Brexit, -weerbericht na regen komt zonneschijn, na zonneschijn komt regen, na kou komt warmte, na warmte komt kou-, uitjes op Hemelvaartsdag of een lang weekend, onze nog niet zichtbare echte wereld, Binnenaarde, de media, al wat er als positiviteit doorheen schittert, dan ben ik ‘even’ bezig.  Het heeft allemaal met elkaar te maken.

 

Op 28 april was er een channeling met Vader Aarde, er werden twee bewoners van Binnenaarde geïntroduceerd, er werd ook gesproken over geheugen en herinneren. De patchworkdeken van vergetelheid die over ons is gelegd, Dat de patchwork deeltjes één voor één worden weggehaald.
We moesten naderhand sterk denken aan het spelletje ‘Memory’, kaartjes omdraaien en als je het goed hebt mag je ze houden > weghalen?  En ook aan gemak en gratie, want regelmatig geven wij dit door aan de dierbaren in het Hogere, ik vergeet, laat ik bij mezelf beginnen, met gemak en herinneren met gratie. Klaarblijkelijk deel van het proces,  .

 

Afgelopen vrijdag, ik vroeg om iets miraculeus, om iets anders te doen dan ….
Mijn zus stuurde een bericht, ik heb een vrije dag, ik ga naar tuincentra, heb je interesse dan kom ik je ophalen? Ik had mijn schoenen al aan voordat ik het ‘ja’ bericht terugstuurde.
Als wandelaar, fietser en OV-er kan ik toch blij zijn als ik ergens heen kan gaan met de auto en alles wat met natuur te maken heeft, prachtig, het gaat over wat er wel goed aan is.
Ik heb genoten, want het duurt al even voordat het allemaal echt groeit dit jaar en veel mensen en al die planten en struiken e.d. en mooi weer. Wellicht kennen jullie dit.
Praten met mensen die er ook zijn, ik zei tegen een man, mooi hé, hij zei het is zo veel, ik weet niet wat ik wil kiezen. En al die mensen die met ‘veel’ flora naar huis en tuin of balkon gingen!
E.e.a. ging met ons mee voor de tuin, achterin de auto, wij spraken tegen de flora, dit moet even hoor, duurt niet zo lang dan komen jullie weer in Buitenlucht en in de Aarde.
Er waren andere dingen te koop, iets kon ik echt niet weerstaan, ik heb het even geprobeerd, maar.

Van die leuke windmolentjes, wat de doorslag gaf, ze zijn met stippen!

Eigenlijk wilde ik het “Ode aan Dots’ noemen. (Dot opgezocht op internet, gisteren)
Dot heeft diverse betekenissen in het Nederlands.
In het Engels bestaat het woord dot ook > stip, stippel, punt o.a.
Sommige meisjes worden zo genoemd, Dot, Dotty. Betekenis (website namen uitleg) ‘geschenk van God’.
Persoonlijk ben ik heel gek op die ‘dots’, ik kan het op een manier bemeesteren,
heb wat kleding met stippen, tafelkleed, strijkplankovertrek en nu twee prachtige windmolentjes,
ze staan in de tuin en draaien zoals de wind waait, naar links of naar rechts, zachtjes heen en weer
en als de wind er niet is, staan ze stil, staan de stippen heel rustig stil.
Actie <> Stil. Ik vind het mooi, effect is, je blijft er, als het effe kan, naar kijken.

 

Eén van mijn buren hebben een kind dat doof werd geboren. Daar is wat op gevonden, specialisme in audiologische apparatuur en speciaal onderwijs, begeleiding voor doven en slechthorenden. (MR)

Een jongetje van 5,6 jaar, draagt de hoortoestellen en gaat naar een school voor doven en slechthorenden, met zorgvervoer, iedere schooldag. Waar ik getuige van mocht zijn, afgelopen week, op een middag werd hij thuisgebracht, de chauffeur stapte uit de auto en liep naar moeder toe die al aan kwam lopen, sprak tegen haar want kennelijk was er ondeugd aan de gang, kennelijk wilde hij het busje niet uit.
Zijn moeder loopt naar de zijkant van het busje, steekt haar armen in de lucht en zegt:
“Jij bent mijn cadeautje”.

En ik zag een lach op zijn gezichtje komen van oor tot oor. Toen was hij in de wolken.

 

En over wolken gesproken, tijdens studie, studiejaar 2002, was er een project, schrijf een gedicht en laat je inspireren door wolken, zo ook ondergetekende, bij deze om te delen en te helpen;

 

Alleke, elleke, illeke, olleke

Dit gedicht gaat over woleke

 

Woorden over wolken

Die atmosfeer bevolken

Zielen kunnen kolken

 

Wolken die donkeren

Wolken die misten

Wolken die stapelen

Wolken die strepen

Wolken die veren

Allemaal in luchtsferen

 

Wolken hebben doel

Wolken brengen gevoel

 

Donkeren wolken die minder heil tonen

Mistige wolken, die dicht aarde bewonen

Stapelwolken, die licht bekronen

Streepwolken, die kleurrijken vertonen

Veerwolken, die ijsjes meetronen

 

Ga ik nu naar mijn gevoel

Kies ik een stapelwolk als ligstoel

 

Plof daarin neder

Krijg gevoel gelijk een veder

 

Donzig zacht door mij heen

Voel mij anders dan voorheen

 

Laat dit gevoel mij doordrenken

En mij opluchting schenken

 

Kom ik terug op doel en gevoel

Want het doel doet een heleboel

 

Woorden kan ik nu delen

En ik hoop met velen

 

Probeer eens die stoel en gevoel

En voel wat ik bedoel

 

Uitnodiging aan ieder om de dingen bij te houden op een manier die julliezelf past, van de kant van de vreugde, lachen etc. De voeding door ons voor de positiviteit en vooruitgang.

Om de armen uit te steken voor ….. cadeautje, presentje, die hier present zijn en diegenen daar, nog onzichtbaar. En uit te roepen: “Cadeautje, cadeautjes, ik hou van jullie!”

Liefs  Anja

Dessert, uitleg hartemblemey:

Hartvorm spreekt voor zich, met veel rondjes of dots in kleuren, de lach, de rode neus > toon je neus voor een goed doel, lieveheersbeestje naast symbool tegen zinloos geweld staat het voor liefde en geluk, op het zwarte stippen harthoedje, de klaproos, in de U.K. wordt dit gedragen ter herdenking aan de slachtoffers van de Eerste en Tweede wereldoorlog in de vorige eeuw, maar ook alle conflicten sinds die tijd.
Het Hemelsblauw van de lucht.
Voor mij persoonlijk zijn alle bloemen spiritueel, vooral het soort bloemen van de Papaverfamilie.

 

Gecreëerd: Zondag 26 mei 2019, de hartemblemey, Maandag 27 mei en Dinsdag 28 mei 2019.
Geplaatst op website: 28 Mei 2019.
MR: staat voor ‘met respect’.

Auteursrecht 2017-2019, Anja Tjelpa. Alle rechten voorbehouden.

Het is toegestaan dit artikel ongewijzigd te plaatsen op een blog, nieuwsbrief, maar behoud de integriteit van het artikel.

En onder vermelding van de auteur en haar website.

Geef een reactie