Stevie Wonder: Hoogste Grond

STEVIE WONDER

Ik ben een fan van Stevie Wonder, al heel lang, en ik vind dit een bijzonder lied voor een paar redenen.

Het past echt bij deze veranderende tijden. De tekst en de muziek die ervoor is gecomponeerd.

Een lied uit 1973, Stevie is schrijver en producent.

Van Wikipedia: De songtekst richt zich tot reïncarnatie. Stevie Wonder heeft commentaar geleverd via een interview voor The New York Times.

Ik zou graag in reïncarnatie geloven. Ik zou graag willen geloven dat er een ander leven is. Ik denk dat je bewustzijn soms een tweede keer op aarde kan gebeuren. Voor mij, ik schreef ik dit al voor het ongeluk dit lied “Higher Ground”. Maar er moet iets zijn geweest dat me vertelde dat er iets zou gebeuren om me van veel dingen bewust te maken en mezelf bij elkaar te brengen. Dit is als mijn tweede kans voor het leven, om iets te doen of om meer te doen, en om het feit dat ik leef te waarderen.

Onderstaand de Nederlandse tekst. (mijn vertaling)

Mensen blijven leren

Soldaten blijven strijd voeren

De wereld blijft draaien

Want het zal niet lang duren

 

Mogendheden blijven liegen

Terwijl jullie mensen blijven sterven

De wereld blijft draaien

Want het zal niet lang duren

 

Ik ben zo verdomd blij dat Hij me het opnieuw liet proberen

Omdat mijn laatste keer op Aarde ik een hele wereld van zonde leefde

Ik ben zo blij dat ik meer weet dan ik toen wist

Ik blijf proberen

Tot ik mijn Hoogste Grond bereik

 

Leraren blijf lesgeven

Predikers blijf prediken

De wereld blijft draaien

Want het zal niet lang duren

Oh nee

 

Geliefden blijf liefhebben

Gelovigen blijf geloven

Slapers, stop gewoon met slapen

Want het zal niet lang duren

Oh nee

 

Ik ben zo verdomd blij dat Hij me het opnieuw liet proberen

Omdat mijn laatste keer op Aarde ik een hele wereld van zonde leefde

Ik ben zo blij dat ik meer weet dan ik toen wist

Ik blijf proberen

Tot ik mijn Hoogste Grond bereik

Totdat ik mijn Hoogste Grond bereik

Niemand, gaat mij neerhalen

Oh Nee

 

Totdat ik mijn Hoogste Grond bereik

Laat niemand mij meer neerkomen (Zij zullen proberen genoeg te laten zien)

God laat je de Hoogste Grond zien

Hij is de enige vriend in jouw buurt

Omdat de rest van de wereld je naar beneden zal halen


Over het album

Het lied Higher Ground is van het Album Innervisions via Motown 1973.
Er staan 9 nummers op het album, Higher Ground is het vijfde nummer.
Het album wordt een conceptalbum genoemd, dit betekent dat er een bepaald thema mee gemoeid is.

In dit geval Stevie Wonder ’s visie op de maatschappij.
O.a. voor gevaren van drugs en hoe moeilijk het kan zijn voor een zwarte man in New York.

Hij overwoog het album The Easter Album of The Last Days of Easter te noemen en voor de hoes had hij aanvankelijk een foto in gedachten van een oude, wijze man die terugkeek op de verwarrende gebeurtenissen in de jaren zestig
Drie dagen na de uitgave van Innervisions kwam Wonder in een coma ten gevolge van een auto-ongeluk. Op 6 augustus 1973 was hij met zijn neef John Wesley Harris onderweg naar een benefietconcert in North Carolina. Harris, die achter het stuur zat, verloor zijn concentratie en reed in op semidieplader. Stevie Wonder raakte bewusteloos en Harris besloot hem met een andere auto naar het lokale ziekenhuis te brengen. Toen Stevie Wonder na vier dagen bijkwam, kon hij tijdelijk niet meer ruiken en proeven.
De informatie komt van Wikipedia.org – Innervisions.
Het is een (deel) vertaling van het artikel op Engelstalige Wikipedia over dit album van Stevie Wonder, wat in de Engelstalige versie op deze website in zijn geheel is overgenomen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Innervisions

Geef een antwoord