Sam Cooke’s Lied – A change is gonna come

Een verandering die aan het komen is…

Dit lied ontmoet al zwervend over internet, regelmatig wordt dit met veel liefde voor muziek gedaan door het muzieklandschap gedaan.

Plaatsgevonden volop in het gebeuren op de wereld gerelateerd naar een virus en verwante maatregelen, het jaar 2020.

De sessies van David Sanborn. Dit is, Sam Cooke’s – “A change is gonna come.”

Met: David Sanborn, Michael MacDonald, Brian Owens, Jon Herington, Ben Williams, Billy Kilson, Andy Ezrin, Alice Soyer en degene van de productie en begeleiding.

A Change Is Gonna Come is een in 1963 door singer-songwriter Sam Cooke geschreven en gezongen nummer dat kort na diens dood in 1964 als single uitgebracht werd. Alhoewel het destijds een bescheiden hit was, heeft het lied door de jaren heen aan waardering gewonnen.

In het magazine Rolling Stones, de 500 Grootste Songs van alle tijden staat het op nummer 12 genoteerd.

Cooke schreef de eerste versie van wat uiteindelijk A Change Is Gonna Come zou worden na een optreden in mei 1963. Het nummer beschrijft Cookes innerlijke strijd met racisme.

“A Change Is Gonna Come” werd opgenomen op 30 januari 1964 in RCA Studios in Hollywood, Californië. De aanwezige ingenieur was Wally Heider en de sessie werd geleid en gearrangeerd door René Hall. De muzikanten namen dezelfde dag ook “Falling in Love” op. Credits aangepast van de liner notes naar de compilatie Portrait of a Legend: 1951-1964 uit 2003.

Tekst van het lied:

I was born by the river in a little tent
Oh, and just like the river I’ve been running ever since

It’s been a long, a long time coming
But I know a change gonna come, oh yes, it will

It’s been too hard living, but I’m afraid to die
‘Cause I don’t know what’s up there beyond the sky

It’s been a long, a long time coming
But I know a change gonna come, oh yes, it will

I go to the movie and I go downtown
Somebody keep telling me don’t hang around

It’s been a long, a long time coming
But I know a change is gonna come, oh yes, it will

Then I go to my brother
And I say, “Brother, help me please”
But he winds up knocking me
Back down on my knees

There’ve been times that I thought I couldn’t last for long
But now I think I’m able to carry on

It’s been a long, a long time coming
But I know a change will come, oh yes, it wil

Met alle respect een Nederlandse vertaling:

Ik ben geboren bij de rivier, in een kleine tent

Oh en net als de rivier, sindsdien heb ik mij verplaatst

Het is al een lange, lange tijd aan het komen

Maar ik weet, een verandering komt eraan, het zal

Het is te hard geweest om te leven, maar ik ben bang om te sterven

Omdat ik niet weet wat daarboven is achter de lucht

Het is al een lange, lange tijd aan het komen

Maar ik weet, een verandering komt eraan, het zal

Ik ga naar de film en ik ga de stad in

Iemand blijft me vertellen hang er niet rond

Het is al een lange, lange tijd aan het komen

Maar ik weet, een verandering komt eraan, oh ja het zal

Dan ga ik naar mijn broeder

En ik zeg: “Broeder, help me alsjeblieft”

Maar komt terecht bij mij te slaan

Weer op mijn knieën

Er zijn tijden geweest dat ik dacht dat ik het niet lang zou volhouden

Maar nu denk ik dat ik door kan gaan

Het is al een lange, lange tijd aan het komen

Maar ik weet, een verandering komt eraan, oh ja het zal

 

De toekomst kan niet met zekerheid worden voorspeld;

Echter wij van de Hogere Rijken kunnen de sterkste, meest waarschijnlijke tijdlijnen vooraf weten.

Iedereen van jullie heeft de mogelijkheid om een negatieve tijdlijn van de toekomst te wijzigen door jouw energie (gedachten) eruit terug te trekken en op een positief resultaat jouw gedachten te richten. Er zullen altijd positieve oplossingen beschikbaar zijn voor elke test en/of uitdaging.

Soms duurt het even om positieve resultaten van een negatieve gebeurtenis te zien; echter er zal altijd Eén zijn zijn wanneer je gericht blijft op het positieve en reageert via het Zonne-Hart Energiecentrum.

Van: Aartsengel Michael.

Het positieve resultaat bereiken, WEET dat het gaat komen

Afspiegelingen van onze samenleving zoals lobbyen zijn ondermijnend voor vertrouwen. Het heeft geen transparantie ofwel het is nauwelijks inzichtelijk.

Evenals het nemen van besluiten voor het algemeen belang van mensheidpopulatie op de wereld, achter gesloten deuren, draagt geen toekomstbeeld in zich door gebrek aan transparantie. Overkoepeld door grootschalige eigenbelangen van een zekere groep.

Dit is een heel netwerk mede door wetten en regels. Dit netwerk heeft een enorm afspiegeling effect op een groot aantal mensen als bewoners van de Aarde.

De spiegeling waar de mensen zijn ingestapt. Lijkt op Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is het beste voor Aardeland?

Alleen zonder de vraagstelling, maar – deze spiegel is het beste voor…-

Enige citaten uit “Een nieuw gesprek met God’, via Neale Donald Walsch.

  • Er zijn maar weinig regeringen die niet doelbewust het volk misleiden. Misleiden hoort bij regeren, want maar weinig mensen zouden ervoor kiezen geregeerd te worden zoals ze worden geregeerd – slechts weinigen zouden überhaupt ervoor kiezen te worden geregeerd – en daarom moet de regering overtuigen dat het in het belang van de mensen is. Dit is geen gemakkelijke taak, want de meeste mensen beschouwen overheid als een noodzakelijk kwaad. Daarom verdraaien regeringen de feiten een beetje (uh hoeveel?) opdat de mensen loyaal blijven. De regering is de perfecte uitbeelding van het axioma dat als je maar hard genoeg en lang genoeg liegt, de leugen ‘waarheid’ wordt. Mensen die aan de macht zijn, moeten het publiek nooit laten weten hoe ze aan de macht gekomen zijn en evenmin alles wat ze doen en zullen doen om aan de macht te blijven. Waarheid en politiek gaan niet samen, kunnen niet samengaan, omdat politiek de kunst is alleen te zeggen wat gezegd moet worden – en op de juiste manier- om het gewenste doel te bereiken. Niet alle politiek is slecht, maar het politieke vak is vooral een pragmatisch vak. Het herkent in volle overtuiging de psychologie van de meeste mensen. Het stelt eenvoudigweg vast dat de meesten uit eigen belang handelen. Politiek is dan ook de manier waarop mensen met macht jou ervan proberen te overtuigen dat hun eigen belang ook dat van jou is. Regeringen begrijpen eigen belang. Daarom zijn regeringen ook zo goed in het ontwerpen van programma’s die dingen geven aan mensen. Oorspronkelijk hebben regeringen zeer beperkte functies. Hun doel was gewoon ’te beschermen en in stand te houden’. Vervolgens voegde iemand daar ‘verstrekken’ aan toe. Zodra regeringen zowel de ‘verstrekker’ als de beschermer van het volk werden, begonnen zij samenleving te scheppen in plaats van haar te beschermen. (Hoofdstuk 10, vlak aan het begin, er staat nog meer wat toepasselijk is, maar ik laat het hierbij, want het spreekt al voor zich).

Axioma betekenis: Gr., eene klaarblijkelijke waarheid, eene erkende, aanschouwelijke grondstelling, die zoo duidelijk is, dat dezelve geen bewijs behoeft, b.v.: iets kan niet te gelijk zijn en niet zijn; een gedeelte is kleiner dan het geheel, enz. Axiomatisch, erkend, aanschouwelijk, klaarblijkelijk; zeker, bewezen. (DBNL.org) Vreemdewoordentolk: Geen bewijs vorderende waarheid, ontleend aan ervaring; stelling die wordt bewezen als grondslag voor een theorie wordt aanvaard;

Pragmatisch betekenis: van pragmatiek, berustend op feiten in hun oorspronkelijke samenhang (welke samenhang?); algemeen nuttig; leerrijk; algemeen geldend; pragmatisch is het handelen ernaar.

Laten we maar met zijn allen muziek maken en eventueel met welsprekende teksten welke van waarheid komt en echt en zuiver klinkt en weerklinkt als welwillende bedoelde reflectie voor het goede en het hoogste goede voor iedereen en zo de positieve tijdlijnen activeren die hoognodig zijn voor veranderingen in deze wereld.

Dank Sam Cooke en anderen die hebben bijgedragen voor deze verstrekkende impuls.

AMEN

 

 

 

Geef een antwoord