Fragmenten

Over deze Kunst

 

Als eerste bedacht ik, ik ga het de titel geven van stukjes en toen even daarna
Fragmenten.

 

Dit is ook een proces No. 1 is gemaakt in april 2002.

In 2001 studie kunstzinnige therapie begonnen en volledig geobsedeerd door de kleurenleer en veel opdrachten om te maken, dat leverde restmateriaal op. Met restmateriaal heb ik altijd al iets meegehad, op zijn eenvoudigst uitgelegd zonde om weg te gooien. Restpapier gaan scheuren en opplakken.

Notitie achterzijde: Al doende rees de vraag: “Zet ik de kleuren vast met dat zwart eromheen, of….”
Mooie bijdrage voor de weg via de kleuren.

 

No. 2 kwam veel later tot stand, december 2016, daarbij kwam de liefde om te werken met allerlei garens en stoffen, deze wat meer sporadisch en het hartsymbool of motief.

Ik had wat goedkoper aquarelpapier, in een spiraalblok en restjes verf.

Gewoon opmaken, schilderen per kleur en een beetje combineren af en toe.

Het ene vel na het andere en dan in stukjes ofwel fragmenten scheuren, van allerlei formaat.
Af en toe bewust een kleurtje gekozen om te gebruiken, maar het meeste is met kleurrestjes van ander werk.

Dit ben ik zo blijven doen en gebruiken, behalve voor no. 12, maar dat leg ik bij dat kunstwerk wel uit.

 

Restverwerking schilderen op papier, scheuren, plakken, garen kiezen, naaien of borduren, papierformaat kiezen, gaatjes prikken anders kom je er niet doorheen en gaan. Uren werk.

 

Ik herinner me dat ik toen de smaak hiervan meer te pakken kreeg (na No. 2) en meer van dit soort kunst produceerde.

 

December 2017 No. 3. Vol passie en liefde voor Gaia, planeet Aarde, met wat ik benoem als met aardetinten, met uitzondering van de kleuren van het hart.

 

Week 3, januari 2018, No. 4 Het innerlijke kind van Gaia.

 

Periode mei, juni 2018, No. 5, mooi roze, roodtinten hart omgeven door aardetinten en geel en een beetje oranje. Met dik rood draad gedaan.

Er zat tempo in dat jaar 2018, 1e twee weken van juli; No. 6, de eerste met stof, met dierprint (synthetisch) en dan geel, oranje, groen, oker, bruin eromheen.

 

Zomer 2018, gelijk na No. 6 begonnen met No. 7. Nu met de stof eromheen en een gevuld hart, beplakt met allerlei restjes van het gebruikte papier.

 

Nazomer, najaar 2018, ook weer gelijk na NO. 7 aan deze No. 8 begonnen.

Volledig verliefd op de gebruikte kleuren en combinaties.

 

Volgende No. 9, ik kan me herinneren dat ik daaraan begonnen ben in 2018 en pas in 2019 maart gereed is gekomen. Langwerping en met geknipt stukken/fragmenten in plaats van gescheurd.
Met stof dierenprint combinatie.

 

No. 10, is ook veel werk geweest. Doel de kleurencirkel te maken zoals geleerd via studie bij Emerald Foundation. Daar is specifiek kleur voor gebruikt.

Wel in voorjaar 2019 aan begonnen en was gereed in juni, eind juni.

 

No. 11 is in winterperiode 2020 gemaakt. Dan komt er zo’n ingeving, die kleurencombinatie. Ook de kleuren van de in elkaar gedraaide katoenen draden voor het maken van de harten. Toen dacht ik het is okay, maar nee, toen kwamen die vierkante kraaltjes en het verbinden van de harten met elkaar er nog bij. Ik vind het nog steeds heel speciaal en heb het voorgevoel dat er een betekenis mee verbonden is die later duidelijker gaat worden.

 

Toen een poosje geen van dit soort werk gedaan.

Aan het einde van het jaar 2020 kwam de impuls door om een engel te maken.

Deze bleek de bedoeling te hebben om bij een channelbericht te worden geplaatst.
Uitleg: de engel is gemaakt van hele kleine stukjes/fragmentjes nieuw papier, gescheurd en geplakt van beneden opgewerkt naar boven.

Met restmateriaal van katoenen kant als een soort van engelachtig, etherisch achter het onderste gedeelte en als twee vleugels en de twee handen. De opvulling is met goudverf en zilververf, wat veel werk was om het zo te krijgen.

Maar het is No. 12.

Interesse? Zie Contact voor formulier.

Geef een reactie