Orbs

ORB kunst (weergaven) vanuit ORB invloeden

Laat mij hiermee beginnen, ik hou ervan om dit “orb (s)” te noemen en dat is een Engels samenvattend woord voor: iets wat bolvormig is, (hemel)bol, (hemel)sfeer, (hemel)lichaam, een bereik of invloedssfeer, een gebied wat kosmisch werkt, verbonden met een samenhangend geheel, iets wat met cirkels te maken heeft en cirkelvorming, kringen, wielen en raderen, kringloop of omloop, het beschrijven van een baan, in het rond bewegen, ofwel omwentelen, ook de processen tot het maken hiervan, kan ook opvullen en samenballen, het tot stand brengen, omsluiten of insluiten, omhullen of met kringen omringen en niet alleen kringen.

Toen ik weer meer serieus begon te tekenen (vanaf 2001), voornamelijk met potlood en inkt voor deze ‘Orb(s)’, had ik hele sterke impulsen om dit allemaal te doen. Het heeft me niet verlaten, het is er nog.
In dit deel in de portfolio, dit is een deel van dat soort werk.
Dit heeft de meeste bollen.

Het heeft ook te doen met kleuren en er zijn invloeden om bepaalde kleuren te gebruiken, in het begin was ik gefocust op blauwen > soms met een beetje violet en dan verandert dat, allemaal processen, bewegen, reflecties/opvang vanuit de kosmos.

Over de afmetingen, de grootste afmeting is 70×30 cm ongeveer.
Veel is A4 en A3 op dat formaat.
Materiaal: kleurpotloden, sommige zijn heel oud, die heb ik nog van heel vroeger, ook de inkt, als je naar dat blauw kijkt (op sommige) dat is met inkt waarmee mijn vader zijn vulpen vulde… maar er is ook nieuwer materiaal gebruikt.
Degene met pastel, daar zijn er vier van (tot op heden maart 2017), die zijn van meer recent, langwerpig van formaat en niet groot (50x20mm) ik heb ze niet allemaal nagemeten. Dat is ander werk op dezelfde basis.
Allemaal op papier.

Er zijn er twee ingelijst, dat komt omdat ik 1x een expositie heb gedaan, in feite heb ik het kunstwerkformaat aangepast aan de lijst die ik had gekocht, ik vond de lijst mooi, daar zijn er twee van, dit is meer recent werk.

Jullie kunnen mijn kleurwerk met potlood zien, streepjes, ik vind het niet erg, voor mij is het op een manier natuurlijk, zo is het, het is beweging. Kleur is niet vast.

Er is één afbeelding zonder orbs, die heb ik er bewust bijgedaan, door de kleurconnectie en het is het vervolg van orbs.

Interesse? Zie Contact voor formilier.

Geef een reactie