Schilderen op Katoen

Dit is ontstaan in de academie tijd op de Wervel, er waren anderen die dat ook deden, ik heb daar zoveel geleerd zo ook dit.
Het hoorde niet bij de opleiding op zich, je kan het zien als iets extra dat er kwam.

Het doek van ongebleekt katoen, je kan ook een oud laken gebruiken, waar we onder slapen, maar ik heb katoen op de markt gekocht, dat bewerk je met Gesso, totdat je erop kan schilderen/tekenen. Tip: je kan ook voorbewerken met voorstrijk voor behang.
Ik heb het katoen opgespannen op houten frames die ik heb gemaakt van hout en met nageltjes (klompnagels) vastgemaakt, flink strak gespannen en dan maar eerst smeren met Gesso of dat andere.

En dan kan je beginnen. Dat heb ik ook gedaan.

Uitleg en toelichting over de werken op deze manier. Ik heb er weinig zo gedaan.

Nummer 1: Ochtendbegin Middagmidden Avondnacht
Het is langwerpige rechtopstaand en deze is als eerste op hetzelfde houten frame gemaakt als die van de tijgers en eigenlijk is dit frame een niet meer gebruikt raamhor, tegen muggen en vliegen. Daar komt het hergebruik.
Over het werk, het kwam tot mij, maak het als deze lange kolommen en split het in 3 en dan deze uiting van al die kleine wezentjes, ik werd uitgenodigd om dit zo te schilderen en ik nodig jullie die dit lezen en het zien, om erin te geloven. Onze dag en nacht op Aarde zijn eigenlijk overlopend zoals wij dat ervaren. Dit is om het uit te drukken het is in delen en kleuren betekenen heel veel daarbij, Geschilderd met olieverf.

En op de foto ziet er zo uit omdat ik het van het frame heb afgehaald en opgerold en zeer recent de foto heb gemaakt. Dit is wat het is. (afmeting 35×120 cm)

Nummer 2: Het Aziatische en paarden.
Op een ander formaat frame. Ik maak ze zelf.
Ik heb iets met paarden en ook het Aziatische dat ik voel als van ….. (het Aziatische ik noem het van een vorig leven), het geeft mij inspiratie en in dit geval tot dit. Ik heb het gezien op een afbeelding in een boek, ik heb het gebruikt, gedeeltelijk, het is mijn versie met mijn kleurinterpretatie. Je ziet een beetje strepen

in het katoen op de foto, ik had het een beetje ongelukkig opgerold, maar het is te verhelpen. (afmeting 80×50 cm)

Nummer 3: De Tijgers op het horframe. Het zit nog op dat frame, dat kan je zien op de foto, dat vind ik ook fijn om te laten zien, hoe het eruit ziet.
Ik heb er zo lang aan gewerkt om het te schilderen met kleurperspectief, uren en uren en dit is het resultaat.

Ik heb zoveel inspiratie (o.a.) door de antroposofische studie in eerste instantie bij de Wervel en het gegeven van Rudolf Steiner, hij heeft ook veel gegeven voor kunst, op vele manieren. Wat ik nog steeds iedere dag hoog waardeer. Daar komt dit ook van of door. (afmeting 35×120 cm)

Nummer 4 en 5, zijn de laatste twee (tot nu toe) die ik op katoendoek heb gemaakt. Deze zijn ook met olieverf gedaan.
Soms vraag je je af waar het vandaan komt en waarom zo, dat is waarom ik het zo heb genoemd. De kleuren, het rechtlijnige en driehoeken. En ik heb het met zoveel plezier en liefde gedaan. Op een manier zijn deze twee werken heel dierbaar.
Er zijn beeldkleuren in verwerkt volgens de Antroposofie, met aardekleuren. (1x afmeting 45×68 cm en 47×75 cm)

En als verdere informatie, er zijn nieuwe katoentjes opgespannen en zij zijn aan het wachten voor het schilderwerk.

Interesse? Zie Contact voor formulier.

Geef een reactie