ZEGELS voor BLOG

Er zijn nu vier items voor het blog: “Spiritueel” is er eentje van en het andere is “Ode aan” en nu ( september 2017) er aan toegevoegd “Studies”, dat betekent dat ik daar werkstukken van de studies ga plaatsen. Vierde item is gekozen in 2018, het is voor foto’s.

Dit vierde item heb ik in april 2020 gewijzigd naar Muziek. Zie uitleg aldaar.

Ik wilde bij al de items een passende afbeelding hebben. De eerste twee zijn gemaakt op zondag 25 februari en maandag 26 februari 2017. Vers van de kunstenaarspers. Zegel “studies” is gedateerd september 2017. Zegel foto’s is gedateerd 31 mei 2018.

Zegel “Spiritueel” gemaakt op 120 grams papier met inkt, Ecoline, kleurpotlood en zilverkleurige plakkaatverf. Voor een deel in wat je kan noemen ‘stipwerk’. Ik gebruik dit regelmatig.

De kleur van het Licht is wit. Ik noem het middelste deel één van Gods ramen. Het Licht laat zich het eerste zien in de kleur Viridian groen of Emerald groen.
Om met dit zegel te laten zien, zo komt het voor mij uit het Hogere en voor ieder ander.

———————————————————————————————————————————————————————-

Zegel “Ode aan” is gemaakt ook op 120 grams papier, met een techniek, als je het zo kan noemen, van kleine stukjes papier scheuren van een bestaand groter papier. Lijmwerk. Dit ben ik nog niet zo lang geleden begonnen te doen, eigenlijk door de creatieve dingen die mijn zus maakt en veel materiaal restte wat ze minder goed nog kon gebruiken. Zo is het idee ontstaan om dit zegel te maken.

4 Soorten papiermateriaal, 2 gekocht in een scrappakket, 1 restant van zus en eentje zelf gemaakt met rode glitters gelijmd op wit papier. En een beetje rode plakkaatverf voor de buitenste rand.

Zegel Ode, moest mooie waarderende, warme en hogere kleuren, maar ook aardse kleuren hebben.
Rood is er eentje van met de glitters, stukjes met heel donderbruin dat was als een soort van fluweel op het papier met een beige achtergrondkleur, en de andere was met goud glitters op een mooie goudkleur lijkende achtergrond en de vierde van een mooie donkergele kleur papier met een patroon erin. En dan begin je, componeer je met die 4 soorten papier in al die kleinere stukjes.

Diameter van beide is ongeveer 26 cm.

———————————————————————————————————————————————————————-

Zegel Studies, het kwam heel spontaan, met papier en inkt, knip en plakwerk met papier, hiermee wil ik uitdrukken dat ik veel liefde had en nog heb voor studeren en leeftijd maakt niet uit, het is mooi, zoals goud en er was liefde om het te doen, maar ook best wel gecompliceerd en dit kwam eruit.

De diameter is hetzelfde.

———————————————————————————————————————————————————————-

Het vierde item voor het blog was : foto’s. Voor het maken van het zegel heb ik besloten dit te doen met foto’s die ik heb gemaakt, van allerlei datums. En er een rondte van gemaakt met als achtergrond een stof van een synthetische Teddy.

De diameter is ongeveer 45 centimeter.

Verder over dit zegel, ik heb dit laten staan, omdat ik het toch mooi vind, maar wordt niet meer gebruikt.

———————————————————————————————————————————————————————-

Het vierde item voor het blog is in april 2020 geworden: Muziek.
In 2023 van de website afgehaald en gewijzigd in Hemelbrieven en Het Levendig Houden.
Zegel behouden hiervoor. Het leven is vol muziek en Zwart, Wit en Rood zijn prominente kleuren.

Voor het zegel ben ik aardig aan het klussen geweest, want ik wilde perse iets met kant of iets wat erop lijkt.

En in de kleuren zwart, wit en rood en met hartjes en wat het herkenbaar is voor Muziek, dit zijn wat losse noten geworden, die nog vrij zijn om te worden met wat er beschikbaar komt en voor ons is.

Het is geen echt kant, de grote hartjes zijn van synthetische vitrage gemaakt, de kleintjes van papier. Rest is plakkaat en wat glitter orbs, vertegenwoordigend hogere inspiratie. En dan de verbindingen in wording of die er al zijn.

———————————————————————————————————————————————————————

 

Interesse? Zie Contact voor formulier.

Geef een reactie